MaxcloudONLogo

Сървъри за Машинно обучение

Мозък от писти на платка

Изкуственият интелект (AI) трансформира заобикалящата ни среда и успешно намери своето приложение в много сфери от живота ни като инженерство, медицина и други. AI направи възможно GPU сървърите да бъдат полезни при изпълнение на heavy-computing (тежки изчислителни) задачи, каквото е например machine learning (машинното обучение). С GPU сървърите на MaxCloudON можете бързо и лесно да извършвате много на брой задачи едновременно.

Какво е това машинно обучение?

Най-общо казано машинното обучение (machine learning) е звено на компютърната наука, което използва различни алгоритми, за да имитира начина, по който хората се учат. То е неразделна част от изкуствения интелект и е от полза в много направления – за анализиране на голям обем от данни и статистически модели, за разпознаване на реч и изображения, за групиране на данни и други изчисления, които изискват бързина и надеждно разграничаване на обекти въз основа на набор от характеристики. Машинното обучение значително улеснява обработката на голямо количество данни, генерирани от различни системи и сензори, а с помощта на GPU сървърите на MaxCloudON събраната информация може бързо и лесно да бъде оценена посредством различни модели и алгоритми. Машинното обучение намира широко приложение в много индустрии, с него може лесно да оптимизирате вашите работни процеси, операции по транспорт и доставка, да проследявате качеството на продуктите и други.

Иконка за Алгоритъм
Иконка за Разпознаване на Модели
Иконка за Решаване на Проблеми
Иконка за Автоматизация

Какъв сървър ви е необходим за машинно обучение?

Ако сте нов в машинното обучение, вероятно се чудите „Какви хардуерни спецификации са необходими за машинно обучение?“ Краткият отговор е „с много видео карти и VRАМ”. Имате нужда от възможно най-много ядра, работещи на най-бързата скорост, и възможно най-много VRAM, които можете да си позволите. Колкото повече ядра имате, на толкова повече въпроси ще можете да отговорите едновременно и колкото по-бързи са те, толкова повече цикли ще можете да извършите. Колкото по-голям е VRAM кешът, с толкова по-голям масив от данни ще можете да работите. За по-обстоятелствения отговор на този въпрос, прочетете нашата статия в блога ни ”От какъв сървър се нуждаете за машинно обучение”

Защо да изберете сървърите на MaxCloudON

Icon of light bulbУслугата е предплатена за определения от Вас период и няма допълнителни такси и разходи в края на периода
Иконка на крушка Плащате единствено за computing, не таксуваме за инсталация, трафик или работа в мрежа
Иконка на крушкаНяма ограничения относно времето на работа на процесора
Иконка на крушкаНяма ограничения и такси за скорост
Icon of light bulbСигурност и конфиденциалност на услугата
Иконка на крушкаНаетите сървъри може да са с OS Windows или Linux
icon of light bulbОсигуряваме техническа поддръжка и пълно съдействие
Иконка на крушкаНе затваряте собствен ресурс и време в поръчка, инсталация и периодична поддръжка на специфични и трудоемки сървъри, да не говорим колко място заемат GPU сървърите и непрекъснатия шум, който издават
Вземете 48 часа безплатен тестови период
Без обвързване или нужда от кредитна карта

Хардуерна спецификация

Предлагаме различни конфигурации на GPU сървъри, обикновено с 60 GB RAM, VRAM зависи от броя на видеокартите и до 1000 GB NVMe SSD. Няма ограничения и такси за скорост. В зависимост от вашия проект и изчислителни задачи можете да изберете най-подходящия GPU сървър за вас. Имаме възможност да правим персонализирани GPU сървъри с конкретни параметри, зададени от вас, но при определени условия, които обикновено включват предплащане на услугата за по-дълъг период от време.