Изследвайте бъдещето на изчислителната мощност с нашите блог статии

Снимка на разочарован мъж. Той е отчаян след, като е видял резултата от безплатната рендер ферма.

Защо рендирането не може да е безплатно и ползите за бизнеса от реалистичната визуализация?

В живота няма такова нещо , като „Безплатен обяд“ и не можете да очаквате да получите нещо с добра стойност, за без пари. Да се създават реалистични изображения отнема много време и ресурси, затова не можете да очаквате то да е безплатно.

Прочети
Графика показваща процесите при Deep Learning

Какво е Machine Learning и как се различава от Deep Learning

Понеже предлагаме GPU сървъри за Машинно Обучение хората често ни питат, каква е разликата между “Machine Learning” и “Deep Learning” – отговорът е “Не се различава”. Machine Learning (машинно обучение) е инструмент, който се използва за обучението на Artificial Intelligence (Изкуствен интелект). Deep Learning е просто един от начините, използвани при машинното обучение. В тази статия ще обсъдим различните методи на обучение, но първо кратко обяснение на това, как работи Machine Learning.

Прочети
Flow chart showing machine learning path algorithms follow.

От какъв сървър се нуждаете за Машинно обучение?

Ако сега започвате да се занимавате с “Машинно обучение”, вероятно се чудите, какъв компютър или сървър Ви трябва. Ние комбинирахме резултатите от всички тестове направени от Pugetsystems и стигнахме до този кратък отговор “С много видео карти и VRAM”. С по-подробното обяснение може да се запознаете в статията по-долу, но за да сме максимално полезни за възможно най-много хора ще започнем с малко основна информация за машинното обучение.

Прочети
Картинка показваща, какво се получава, ако не се вземат достатъчно проби при процесът на рендиране.

Как да рендираме по-бързо

Повечето от хората занимаващи се с 3Д са се питали поне веднъж “Как мога да рендирам по-бързо?”. И както е нормално повечето от тях имат техен си специален начин, как да постигнат това. Но когато ги попитате, отговорът обикновено е:

Прочети
Снимка разделена на две показваща рендер ферма. Лявата страна е преди рендиране, а дясната е след.

Какво е Рендер Ферма

Кратката версия, е че “Рендер Ферма” е група от компютри свързани да изчислят (рендират) компютърно генерирана картина (CGI). Най-често те се срещат в анимации, специалните ефекти във филмите или например, като помощ при презентация на архитект.

Прочети
Table Showing who maintain what in the different cloud services.

Предимствата на Платформата като услуга – PaaS

Платформата като услуга е второто ниво в стълбицата. Тя предоставя всичко, което предоставя и IaaS, но добавя и всичко, което ще Ви е необходими да изградите и разпространите Вашият софтуер. Това включва междинният софтуер (middleware), както и всичко необходимо за анализ на информацията и мениджмънт. “Платформата като услуга” е идеалният начин да улесните процесът на разработване и оптимизация, което ще намали времето от “Идеята до Пазара”.

Прочети
Човек седящ пред екрана на компютъра си, който се чуди каква е разликата между различните видове хостинг планове.

Разликата между различните видове Server Hosting (наем на сървър)

Какво е server hosting Server hosting (наем на сървър) е услуга предоставяна от доставчик на „Облачни услуги“ (като MaxCloudOn). Тя Ви дава дистанционен достъп до виртуални или физически сървъри, които се намират в дата центърът

Прочети
Диаграма показваща разликата между IaaS, PaaS and SaaS

Какво представлява Инфраструктурата като услуга (IaaS)

„Инфраструктурата като услуга“ от английски „Infrastructure as a Service“ (IaaS) е една от трите основни „Облачни“ услуги. Другите две са „Платформата като услуга“ – „Platform as a Service“ (PaaS) и „Софтуерът като услуга“ – „Software

Прочети
Scroll to Top