Често задавани въпроси

MaxCloudON е доставчик на „Infrastructure as a service“ (Iaas). При нас Вие може да наемете dedicated servers и да ги използвате за всичко, което изисква повече изчислителна сила.

  • Имаме дългогодишен опит в сферата – преди да преминем към модела да отдаваме dedicated сървъри за ползване, в продължение на над 10 години предлагахме нашите услуги като традиционна „Рендер Ферма“. Нашата инфраструктура е съобразена да издържа на големи натоварвания за дълъг период от време без това да се отразява на продуктивността на услугата ни.
  • При нас не се обвързвате с договор, услугата е предплатена и ползвате при нужда
  • Спокойно ползвате ваш софтуер
  • Няма допълнителни скрити такси – няма такса за инсталация, трафик или работа в мрежа
Първо трябва да се регистрирате. След това да си изберете колко и какви сървъри искате. Не се притеснявайте, можете да добавяте или намалявате броят на Вашите сървъри по всяко време. След като решите колко сървъра ще са Ви необходими, ние ще Ви предоставим дистанционна връзка към тях.

За регистрация е необходимо да предоставите единствено име и e-mail адрес. Паролата ви за достъп трябва да бъде минимум 8 символа, като минимално изискване да съдържа големи и малки букви. Във Ваш интерес е да е максимално сложна.

За да се възползвате от нашия Free Trial e необходимо да предоставите и Ваш валиден мобилен номер, на който ще Ви бъде изпратен sms код за верификация. Целта на верификацията чрез SMS е да избегнем злоупотреба с тази безплатна услуга. Free Trial не е обвързан с предоставяне на други данни.
To activate your Free trial you need to provide a phone number for Verification. This is, so we can avoid people abusing the free service.

На всеки регистрирал се и потвърден потребител предлагаме 48 часа безплатен тестови период на 16 ядрен виртуален сървър с 30 GB RAM. Обикновено този период се използва за инсталиране и конфигуриране на необходимия от Вас софтуер. Можете да се регистрирате за нашия 48 часа безплатен период тук.

Можете да разгледате всички конфигурации и техните цени на нашите страници с цени. – AMD, Intel, Cloud Desktop, GPU Servers.

Приемаме плащания в щатски долари (USD) чрез банкова карта през Stripe или чрез директен банков превод. Приемаме и крипто валути. Имайте предвид, че ако платите с кредитна карта, ще имате достъп до Вашата услуга 10-15 минути, след като потвърдим Вашето плащане, но ако платите с банков превод може да се наложи да изчакате между 1 – 3 дена, за да бъде изпълнен.
Не. Услугата е предплатена и не е нужно да подписвате дългосрочен договор. Можете да спрете Вашия план по всяко време и след изтичането на текущия Ви абонамент, той ще бъде прекратен без никакви въпроси.

След като инсталирате MaxCloudON Sync Manager* отидете в меню “Settings”, след това натиснете “Create VPN” програмата и ще се погрижи за останалото.

* MaxCloudON Sync Manager изисква Windows 10/11 x64 за да работи.

Трябва да влезете с акаунта си, след това натиснете от ляво на „Profile“, след това най-отгоре може да намерите раздел „SSH Public Key“ – Screenshot.
Ако сървърът е бил включен и е работел, когато сте направили промяната, е необходимо да го рестартирате, за да стане тя. Screenshot

В момента може да имате само един ключ добавен през панела, но ако желаете ние можем да добавим други за Вас. Свържете се с нас, ако желаете това.

Първо трябва да проверите дали сте свързани за нашия VPN. Можете да проверите това, като погледнете индикатора на MaxCloudON Sync Manager. Ако не знаете какво е това, моля първо изгледайте нашето видео с инструкции. Ако сте свързани за VPN, проверете дали VM е включена. Отидете на Вашия dashboard – Virtual Machines – и изберете VM-а, която искате да включите. Ще има сива лента, ако е изключена. В горния десен ъгъл има 3 точки, натиснете на тях и изберете Power ON, тази опция ще е в бяло. – screenshot
Можете да видите стандартното потребителско име и парола на Вашия dashboard. Препоръчваме Ви да ги смените веднага.
Когато сте готови с персонализирането на софтуера, отидете в меню „Virtual Machines“ и натиснете [save as] на този image, който искате да експортирате. След това натиснете „Create new VM“. Ще Ви бъдат предоставени, няколко опции. Можете да изберете между нашите чисти инсталации (images) или опция 2, при която избирате една от записаните от Вас инсталации (images). Изберете опция 2 и селектирайте името на тази инсталация, която експортирахте на предната страница. Screenshot
Означава, че абонаментът, към който принадлежи този VM, е изтекъл и трябва да се поднови, за да имате отново достъп до него.
Bring Your Own License (BYOL) – „Донеси си лиценз“ е модел, който позволява на потребителя/компаниите да използват гъвкаво лиценза за софтуера, който използват. Няма значение дали е на Вашия личен компютър в дома Ви (офиса Ви) или е на дистанционна машина (в „Облакът“). Основни плюсове на BYOL модела са: По-добра гъвкавост: С истинска свобода на лиценза, бизнесът лесно може да сменя доставчиците си без да се притеснява, че трябва да се грижи за няколко лиценза за един и същи продукт, ако го използва на различни платформи или при различни доставчици. Намаляване/премахване на първоначалната инвестиция: Когато повишавате обема на използвания софтуер неимоверно покачвате и разходите за лицензи. Ако имате възможността да споделяте или местите лиценза си, спестявате доста от тази инвестиция. Ако трябва да поддържате няколко лиценза за всяка услуга или платформа, която използвате, е доста скъпо. Повишава свободата за употреба: С този лиценз бизнесът получава свободата да използва софтуера както и където прецени. Защо BYOL е различен? Проблемът с повечето традиционни лицензи е, че са прекалено ограничителни. Лицензът често е свързан с определена машина или определена локация (в офиса). Затова няма вариант, който позволява, лицензът да бъде използван в „Облакът“ без да бъдете в нарушение на договора. BYOL позволява на потребителите си да използват лиценза си по-свободно. Например на един физически сървър (dedicated host), вместо на една виртуална машина. По този начин потребителят може да използва един и същи сървър с много виртуални машини на него и пак да спазва лиценза си.
Scroll to Top