MaxcloudONLogo

Ч.З.В.

Тук ще намерите отговорите на най-често задаваните въпроси към нас.
Ако не можете да намерите отговора на въпроса си, свържете се с нас.

Често задавани въпроси – MaxCloudON:

?
Какво е MaxCloudON?

MaxCloudON е доставчик на „Infrastructure as a service“.(Iaas). При нас Вие може да наемете VPS/VDS и да ги използвате, за всичко, което изисква повече изчислителна сила.
?
Как работи?

Първо трябва да се регистрирате. След това да си изберете, колко и какви сървъри искате. Не се притеснявайте, можете да добавяте или намалявате броят, на вашите сървъри по всяко време. След като решите колко сървъра ще са Ви необходими, ние ще Ви предоставим дистанционна връзка към тях.
?
С какво сте по-различни от другите доставчици?

Понеже десетилетие работихме, като „Рендер Ферма“, нашата инфраструктура (самите сървъри, както и сградата) е изградена така, че да издържа на големи натоварвания за дълъг период от време. Понеже такива натоварвания изискват голяма консумация на ток, което от своя страна генерира голямо количество топлина, всичко е изградено така, че да издържи, без да намали продуктивността си. Като доставчик, ние не се притесняваме от това, че нашите клиенти, ще генерират голяма топлина или ще натоварят нашите машини до предела им. Напротив ние го приемаме и сме се погрижили за проблемите предварително , за да не се налага на Вас да мислите за тях.
?
Как мога да тествам Вашите услуги?

На всеки регистрирал се и потвърден потребител предлагаме 48 часа безплатен тестови период, до 16 ядрен виртуален сървър с 32 GB RAM. Ако това не Ви е достатъчно, той може да бъде удължен. Обикновено този период се използва за инсталиране и конфигуриране на необходимият от Вас софтуер.
Можете да се регистрирате за нашият 48 часа безплатен период тук.
?
С какви конфигурации разполагате?

Към момента имаме 4 вида конфигурации сървъри. С Dual Xeon E5-2660 – CPU, с Xeon E5-2665 – CPU, с E5-2660v2 – CPU и с AMD Epyc 7702 – CPU. Първоначално всички идват с 64GB NVМe SSD, но пожелание на клиента можем да добавим още. Принципно всяка една характеристика може да бъде променена, което от своя страна ще доведе до намаляване или покачване на цената.
Ако желаете специална конфигурация различна от тези, които имаме, свържете с нас.
?
Защитена ли е моята информация?

Сигурността е една от нашите главни цели. За целта Ви предоставяме достъп през IKEv2/IPSec криптиран тунел (VPN), който гарантира, че никой няма да види информацията освен вас. Също така интернет достъпът на всеки сървър е блокиран от Firewall и при регистрацията Вие предоставяте списък с ИП адреси, към които той може да се свърже.
?
Колко ще ми струва?

Всички свободни сървъри и техните цени са описани на нашите AMD и Intel страници с цени. Ако искате различна конфигурация от тези, с които разполагаме в момента свържете се с нас.
?
Колко пространство ми предоставяте?

Всеки сървър идва със 60GB NVMe SSD system drive, но ако наемете 6 или повече сървъра ние ще ви предоставим и 100GB SSD мрежово пространство. Ако желаете допълнително мрежово пространство може да Ви го осигурим, но срещу заплащане.
?
Как да създам VPN връзка?

След като инсталирате MaxCloudON Sync Manager, отидете в меню “Settings” след това натиснете “Create VPN” програмата, ще се погрижи за останалото.
* MaxCloudON Sync Manager изисква Windows 10 x64 за да работи..
?
На какви цени предоставяте допълнителен трафик?

Ние не следим, по никакъв начин, колко трафик използвате. Също така, не изискваме заплащане базирано на трафикът към и от сървърите ни.
?
Какво е BYOL?

Bring Your Own License (BYOL) – „Донеси си лиценз“ е модел , който позволява на потребителя/компаниите да използват гъвкаво лиценза за софтуерът, който използват. Няма значение дали е на вашият личен компютър в домът Ви (офисът Ви) или е на дистанционна машина (в „Облакът“).

Основни плюсове на BYOL модела са:

По-добра гъвкавост: С истинска свобода на лиценза, бизнесът лесно може да сменя доставчиците си , без да трябва да се притеснява, че трябва да се грижи за няколко лиценза за един и същи продукт, ако го използва на различни платформи или при различни доставчици.

Намаляване/премахване на първоначалната инвестиция: Когато повишавате обемът на използваният софтуер неимоверно покачва и разходите за лицензи. Ако имате възможността да споделяте или местите лицензът си спестява доста от тази инвестиция. Ако трябва да поддържате няколко лиценза за всяка услуга или платформа, която използвате е доста скъпо.

Повишава свободата за употреба: С този лиценз бизнесът получава свободата да използва софтуерът, както и където той прецени.

Защо BYOL е различен?

Проблемът с повечето традиционни лицензи е, че са прекалено ограничителни. Лицензът често е свързан с определена машина или определена локация (в офисът). За това няма вариант, който позволява лицензът да бъде използван в „Облакът“ без да бъдете в нарушение на договора.

BYOL позволява на потребителите си да използват лиценза си по-свободно. Например на един физически сървър (dedicated host), вместо на една виртуална машина. По този начин потребителят може да използва един и същи сървър с много виртуални машини на него и пак да спазва лицензът си.