MaxcloudONLogo

Разликата между различните видове Server Hosting (наем на сървър)

MaxCloudOn | 17 декември 2021

В тази статия ние ще Ви обясним:

Какво е server hosting

Server hosting (наем на сървър) е услуга предоставяна от доставчик на „Облачни услуги“ (като MaxCloudOn). Тя Ви дава дистанционен достъп до виртуални или физически сървъри, които се намират в дата центърът на доставчикът или на определена от вас локация. Тази услуга се предоставя срещу месечна такса или цена базирана на Вашето потребление. По този начин фирмата Ви спестява пари за предварителна инвестиция за закупуване и инсталация на сървърите, както и за ИТ специалист за управлението и поддръжката им.

Чудиш ли се, какво е хостинг план?

Защо трябва да използвате server hosting

В днешно време компаниите, както и индивидуалните потребители използват server hosting по много причини. Някои го използват за разработка и тестване. Някои го използват, като сигурен вариант за backup и за възстановяване на информацията при бедствие. Други го използват, като дистрибуционен център за тяхното съдържаниe или програми (Content delivery network). Но повечето го използват, защото е по-евтино от това сами да си закупят и поддържат сървърите, както и им предлага следните предимства:

Видове server hosting

Повечето варианти за server hosting могат да се разделят на 3 категории:

Споделен (Shared) server hosting

Базовият и най-евтин вариант е споделеният хостинг. При него сървърът е разделен (отдаден под наем) между няколко потребителя (индивидуални или фирмени ). Това се постига чрез процес наречен „Виртуализация“. Това е перфектно за лични сайтове, уеб апликации с малко трафик и слаби изисквания за сигурност. Най-големият проблем при този вид услуга е ограниченият ресурс, който трябва да се раздели между много потребителя (наематели). Нека за момент си представим следният сценарии: Клиент 1 и Клиент 2 наемат един и същ сървър. През повечето време всеки от тях използва 30-40% от капацитета на сървъра, което не им създава проблеми. Но Клиент 1 започва рекламна кампания , която повишава броят на активните потребители и съответно необходимите за него ресурси до 70-80%. В тази ситуация 10-20% от потребителите на Клиент 1 и Клиент 2 не могат да се свържат или се свързвaт прекалено бавно, защото сървърът е претоварен.

VPS hosting

VPS (virtual private server) е следващият план. Той е почти същият, като по-горният, но с тази разлика, че тук всеки клиент има заделени само за него минимални ресурси. Какво означава това? Нека се върнем към нашият пример: Да предположим, че Клиент 1 и Клиент 2 всеки има VPS план с 40% заделени за всеки от тях. Това са 80% от ресурсите вече разпределени. Сега, ако някой има повишение в потреблението те могат да се разширят в другите 20%. По този начин, ако следваме примера от по-горе, тези 10-20% пропуснати потребители всичките ще бъдат на Клиент 1, а потребителите на Клиент 2 няма да разберат, че има проблем.

В допълнение на заделените ресурси, VPS Ви дава и повече контрол върху инсталираният софтуер. Този план е подходящ за малки бизнеси и онлайн магазини. С този план, ще Ви е по-лесно и по-евтино да се разраствате, просто наемате допълнителни заделени ресурси.

Dedicated server hosting

При Dedicated server hosting има само един клиент на сървър, който има пълен достъп до всички ресурси. Този план предоставя най-голяма сигурност, защото не споделяте ресурси, с другите клиенти на доставчикът Ви. Тук имате избор от 3 различни варианта.

Как да изберете подходящият за вас план

Изборът на план за Вас или Вашата компания трябва да се базира на следните фактори:

Защо да изберете MaxCloudON

MaxCloudON се специализира отдаването на наети сървъри с планове с голямо разнообрази от конфигурации. С повече от 20 години опит в сферата на ИТ услугите, ние сме се усъвършенствали в това да помагаме на нашити клиенти, ако възникне проблем и с нашият опит ние сме виждали и предвидили повечето проблеми, които могат да възникнат. За повече информация за това, как вашата компания може да спечели, ако използва MaxCloudON проверете нашите цени за Intel наети сървъри и AMD наети сървъри или се свържете с нас.

Скорошни Публикации

  • Графика показваща процесите при Deep Learning
  • Какво е Machine Learning и как се различава от Deep Learning
  • Понеже предлагаме GPU сървъри за Машинно Обучение хората често ни питат, каква е разликата между “Machine Learning” и “Deep Learning” – отговорът е “Не се различава”. Machine Learning (машинно обучение) е инструмент, който се използва за обучението на Artificial Intelligence (Изкуствен интелект). Deep Learning е просто един от начините, използвани при машинното обучение. В тази статия ще обсъдим различните методи на обучение, но първо кратко обяснение на това, как работи Machine Learning.

  • Read More . . .
  • 20 февруари 2023
  • Flow chart showing machine learning path algorithms follow.
  • От какъв сървър се нуждаете за Машинно обучение?
  • Ако сега започвате да се занимавате с “Машинно обучение”, вероятно се чудите, какъв компютър или сървър Ви трябва. Ние комбинирахме резултатите от всички тестове направени от Pugetsystems и стигнахме до този кратък отговор “С много видео карти и VRAM”. С по-подробното обяснение може да се запознаете в статията по-долу, но за да сме максимално полезни за възможно най-много хора ще започнем с малко основна информация за машинното обучение.

  • Read More . . .
  • 11 ноември 2022