MaxcloudONLogo

Разликата между различните видове Server Hosting (наем на сървър).

MaxCloudOn, Уроци |17 декември 2021

В тази статия ние ще Ви обясним:

Какво е server hosting?

Server hosting (наем на сървър) е услуга предоставяна от доставчик на „Облачни услуги“ (като MaxCloudOn). Тя Ви дава дистанционен достъп до виртуални или физически сървъри, които се намират в дата центърът на доставчикът или на определена от вас локация. Тази услуга се предоставя срещу месечна такса или цена базирана на Вашето потребление. По този начин фирмата Ви спестява пари за предварителна инвестиция за закупуване и инсталация на сървърите, както и за ИТ специалист за управлението и поддръжката им.

Чудиш ли се, какво е хостинг план?

Защо трябва да използвате server hosting?

В днешно време компаниите, както и индивидуалните потребители използват server hosting по много причини. Някои го използват за разработка и тестване. Някои го използват, като сигурен вариант за backup и за възстановяване на информацията при бедствие. Други го използват, като дистрибуционен център за тяхното съдържаниe или програми (Content delivery network). Но повечето го използват, защото е по-евтино от това сами да си закупят и поддържат сървърите, както и им предлага следните предимства:

Видове server hosting:

Повечето варианти за server hosting могат да се разделят на 3 категории:

Споделен (Shared) server hosting

Базовият и най-евтин вариант е споделеният хостинг. При него сървърът е разделен (отдаден под наем) между няколко потребителя (индивидуални или фирмени ). Това се постига чрез процес наречен „Виртуализация“. Това е перфектно за лични сайтове, уеб апликации с малко трафик и слаби изисквания за сигурност. Най-големият проблем при този вид услуга е ограниченият ресурс, който трябва да се раздели между много потребителя (наематели). Нека за момент си представим следният сценарии: Клиент 1 и Клиент 2 наемат един и същ сървър. През повечето време всеки от тях използва 30-40% от капацитета на сървъра, което не им създава проблеми. Но Клиент 1 започва рекламна кампания , която повишава броят на активните потребители и съответно необходимите за него ресурси до 70-80%. В тази ситуация 10-20% от потребителите на Клиент 1 и Клиент 2 не могат да се свържат или се свързвaт прекалено бавно, защото сървърът е претоварен.

VPS hosting

VPS (virtual private server) е следващият план. Той е почти същият, като по-горният, но с тази разлика, че тук всеки клиент има заделени само за него минимални ресурси. Какво означава това? Нека се върнем към нашият пример: Да предположим, че Клиент 1 и Клиент 2 всеки има VPS план с 40% заделени за всеки от тях. Това са 80% от ресурсите вече разпределени. Сега, ако някой има повишение в потреблението те могат да се разширят в другите 20%. По този начин, ако следваме примера от по-горе, тези 10-20% пропуснати потребители всичките ще бъдат на Клиент 1, а потребителите на Клиент 2 няма да разберат, че има проблем.

В допълнение на заделените ресурси, VPS Ви дава и повече контрол върху инсталираният софтуер. Този план е подходящ за малки бизнеси и онлайн магазини. С този план, ще Ви е по-лесно и по-евтино да се разраствате, просто наемате допълнителни заделени ресурси.

Dedicated server hosting

При Dedicated server hosting има само един клиент на сървър, който има пълен достъп до всички ресурси. Този план предоставя най-голяма сигурност, защото не споделяте ресурси, с другите клиенти на доставчикът Ви. Тук имате избор от 3 различни варианта.

Как да изберете подходящият за вас план?

Изборът на план за Вас или Вашата компания трябва да се базира на следните фактори:

Защо да изберете MaxClodON?

MaxCloudON се специализира във VPS/VDS планове с голямо разнообрази от конфигурации. С повече от 20 години опит в сферата на ИТ услугите, ние сме се усъвършенствали в това да помагаме на нашити клиенти, ако възникне проблем и с нашият опит ние сме виждали и предвидили повечето проблеми, които могат да възникнат. За повече информация за това, как вашата компания може да спечели, ако използва MaxCloudON проверете нашата ценова листа или се свържете с нас.

Скорошни Публикации

  • Чудиш ли се, какво е хостинг план?
  • Разликата между различните видове Server Hosting (наем на сървър).
  • В тази статия ние ще Ви обясним: Какво е server hosting. Защо трябва да използвате server hosting. Различните видове server hosting. Как да изберете подходящ план за наем на сървър. Какво е server hosting? Server hosting (наем на сървър) е услуга предоставяна от доставчик на „Облачни услуги“ (като MaxCloudOn). Тя Ви дава дистанционен достъп до

  • Read More . . .
  • 17 декември 2021
  • Диаграма показваща разликата между IaaS, PaaS, SaaS.
  • Какво представлява "Инфраструктурата като услуга" (IaaS)?
  • Възможни начини за употреба на IaaS: Пълна миграция. Тестове и разработка. Високопроизводителни изчислителни технологии Уеб приложения. Съхранение, backup и възстановяване. Плюсове на IaaS: Намалява бюджета, чрез оптимизация на разходите. Лесна е за разширение или намаляване. Лесна е за стартиране и разширение. По-добра сигурност. Подобрява продуктивността и стабилността. „Инфраструктурата като услуга“ от английски „Infrastructure as a

  • Read More . . .
  • 17 декември 2021